Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Karácsonyi koncert a fehérvári szimfonikusokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 16.
ImageHagyományos karácsonyi koncertjét tartja pénteken este a Szent Imre templomban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A hangversenyen Bach Karácsonyi Oratóriumának utolsó három kantátája csendül fel. Jegyek a színházban kaphatóak.
Tovább...
 
Jordán Tamás: Hátrametszés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 15.
"Jordán Tamással idestova harmincnyolc éve járjuk az országot a Szólt az ember című József Attila-műsorunkkal. Minden előadás megráz, lenyűgöz. A közvetítők egy idő után feloldódnak a feladatban, s a közönség (velük együtt én is) megrendülten veszi észre, hogy már jó ideje nem Jordán Tamást hallgatja, hanem magát József Attilát. Minden előadáson megtörténik ez a csodás átváltozás, amely Jordán Tamás egyik legnagyobb művészi teljesítménye." - Könyvajánló
Tovább...
 
Születésnapi ünnepség festményekkel  és jó móri borral Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2016. december 13.
ImageSzületésnapja alkalmából rendezett tárlatot a Cserhát-Munkácsy és Holló díjas Kunst Meister festő, Simon M. Veronika Székesfehérváron. A művésznő a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagyköveteként is híres, s a fehérvári Noé- hegyi Szent István Borrend tagjai is, így hát nem maradhattak távol a fehérvári és móri borlovagok és borbarát hölgyek sem az ünnepléstől – és a kiállítástól. Sőt, még jópár liter bort is hoztak magukkal!
Tovább...
 
Gyertyafényes hangverseny  hárfával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2016. december 13.
ImageBarokk örökzöldeket és klasszikus francia darabokat hallhattak a zenekedvelők a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély gyertyafényes hangversenyén. A gyönyörű dallamokat Gulyás Csilla hárfaművész szólaltatta meg a kastély kápolnájában.
Tovább...
 
A Borbély pince és további rejtélyek - folytatódik a Seuso kedd Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. december 09.
Újra a Seuso-rejtélyek nyomába erednek december 13-án 17 órától a Csók István Képtárban. A Seuso kedd kerekasztal-beszélgetésen Borbély István, Polgárdi egykori polgármestere valamint Hajdú Éva újságíró, korábban Seuso-ügyekért felelős miniszteri biztos lesz majd a vendég.
Tovább...
 
Vershúron  Lángolj és világíts Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 09.
ImageZenés irodalmi műsor keretében lépnek színpadra az idei Fehérvári Versünnep döntősei 2016. december 12-én, hétfőn 18.00 órakor a Városháza Dísztermében. A Vershúron – „Lángolj és világíts” című adventi gálán a Versünnep finalistái a Misztral Együttessel közösen örvendeztetik meg székesfehérvári közönségét a verses-zenés esten.
Tovább...
 
Naplóíró pályázatot hirdetett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 08.
ImageA Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár 2016 decemberétől második alkalommal hirdette meg „Én és a naplóm” címmel naplóíró pályázatát. A pályázatra 9–15 éves tanulók jelentkezhetnek, a műveket kézzel írott napló formájában várják. A naplóírás időszaka 2016 decemberétől 2017 áprilisáig tart, a beküldési határidő: 2017. május 6.
Tovább...
 
Közép-dunántúli nép- és iparművészeti tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 07.
Az idei esztendőben újra várja az érdeklődőket a M-ART egyesület és a Művészetek Háza hagyományos évzáró adventi kiállítására. Az ősz elején meghirdetett nép- és iparművészeti pályázatra 232 alkotással neveztek a Közép-dunántúli régióból, ebből a tárlaton a zsűri javaslata alapján közel 200 pályamű tekinthető majd meg.
Tovább...
 
Gyönyörű szent éjszaka  a legszebb magyar karácsonyi dallamokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 06.
A Vox Mirabilis Kamarakórus 2016/17-es Hangversenybérletének karácsonyi koncertje 2016. december 11-én, vasárnap 19:00 kezdődik a Jézus Szíve templomban Székesfehérváron. Közreműködik: Zemlényi Eszter énekművész, Tóka Szabolcs orgonaművész és a Vox Angelorum Gyermekkar.
Tovább...
 
Adventi hangverseny lesz a Hermann László Kamarazenekarral Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. december 05.
Adventi hangversenyt rendeznek december 10-én, szombaton a Szemináriumi karmelita templomban a Hermann László Kamarazenekarral, Takács Nándor püspökre emlékezve. Az ünnepi koncerten Vivaldi, Bach, Mozart és Grieg dallamai csendülnek fel, valamint előadják Arvo Pärt észt zeneszerző Vater Unser című szerzeményét.
Tovább...
 
Orgonakoncert a Széchenyi úti református templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 02.
Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész ad adventi koncertet december 3-án, szombaton a Széchenyi úti református templomban. Az ünnepi hangversenyen közreműködik trombitán az ugyancsak Artisjus-díjas Simai László.
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3224 - 3234 / 6215